De komende maanden zal het uitzicht langs de straten in Berlare weer drastisch veranderen: de traditionele verkiezingsborden zullen het straatbeeld inpalmen. Een wildgroei van borden, verbleekte en half afgewaaide affiches die het globale straatbeeld letterlijk vervuilen. Voor heel wat inwoners een ergernis zoals blijkt uit de OBU-enquête “Uw mening telt”.

OBU VOORUIT kiest er bewust voor om geen verkiezingsborden in het straatbeeld van Berlare te plaatsen. “Als politieke beweging moeten we het goede voorbeeld geven op vlak van duurzaamheid:  Milieuvriendelijke campagne zonder visuele vervuiling en onnodig houtverbruik. .Lokale politici kunnen allerlei voorstellen ondertekenen of ideeën hebben voor meer duurzaamheid en netheid in hun gemeente, maar dan gaat het niet op dat de straten volgezet worden met verkiezingsborden” : zegt Nancy Vercammen, voorzitster van OBU VOORUIT .

“Zelfs al zijn we een nieuwe politieke beweging die nog heel wat naambekendheid kan gebruiken, toch durven we het aan om deze beslissing te nemen. Als je netheid en duurzaamheid in uw gemeente belangrijk vindt dan moet je consequent zijn. Ook bij het voeren van campagnes”

OBU Vooruit zal ook bij het verspreiden van bus-aan-bus folders de nodige aandacht besteden aan duurzaamheid. De campagne van OBU Vooruit zal vooral via persoonlijke contacten, informatie-avonden en sociale media worden gevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s