Waar gaan de belastingen van Berlare naar toe? Hoeveel kost het onderhoud van het Kasteel? Hoeveel geld gaat er naar de jeugdverenigingen? Worden er  veel middelen uitbesteed aan het onderhoud van de wegen? Vragen die leven bij heel wat inwoners.

TRANSPARANTIE is een noodzakelijke voorwaarde als we met onze inwoners willen discussiëren over de gemeente-uitgaven en de keuzes die de verschillende politici maken.

OBU Vooruit wil dat de begroting van de gemeente, de inkomsten en uitgaven op een begrijpbare manier voor alle inwoners in kaart wordt gebracht.

Hierdoor krijgen de inwoners een beter inzicht in de financiële toestand van onze gemeente. Ze begrijpen ook beter over welke middelen de gemeente beschikt om nieuwe initiatieven te lanceren. Het wordt zichtbaar waarvoor de lokale politici de middelen gebruiken of hebben gebruikt. We vinden het belangrijk dat inwoners weten hoeveel geld de gemeente overal aan uitgeeft. 

We willen als OBU Vooruit er voor zorgen dat niemand nog kan zeggen dat ze niet weten waar het geld van onze gemeente naartoe gaat of beter gezegd wat onze lokale politici er allemaal mee doen.


We willen dat elke burger weet wat de gemeente met zijn centen doet en waarom lokale politici bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Hierbij hebben we een eerste aanzet gegeven op basis van de cijfers die Vlaamse Overheid publiceert:

Presentatie4

 

Presentatie5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s