principes obuOBU VOORUIT wil HET ANDERS DOEN.
We zijn niet tevreden met antwoorden zoals: ” Het is een gewestweg en het Agentschap Wegen en Verkeer doet moeilijk”, ” De Lijn heeft nooit gereageerd “,  “Controles zijn belangrijk, maar wij kunnen niet beslissen wat de politie moet doen”, “Koken kost geld, dus we kunnen niets doen”, ….

We willen out of the box denken, op zoek gaan naar creatieve oplossingen zelfs al zijn deze tijdelijk in afwachting van een definitieve oplossing. We kunnen niet langs de zijlijn blijven staan en niets doen.
We willen een andere bestuurscultuur, waarbij we de macht voor een stuk afstaan aan de inwoners.
We willen een burgerbegroting per deelgemeente invoeren waarbij elke inwoner zijn idee kan indienen en meebeslist welk project gerealiseerd wordt.
We willen inwoners een duidelijk inzicht geven in de gemeentelijke financiën zodat elke inwoner begrijpt hoeveel centen er nog kunnen uitgegeven worden voor nieuwe initiatieven.
We willen de inwoners als echte klanten behandelen, waarbij een klantenkaart met gemeentelijke voordelen voor iedereen centraal staat.
We willen een betere en tijdige communicatie, waarbij een gemeentelijke website met deelsites voor de jeugdwerking en voor toerisme essentieel zijn.
We willen inwoners inspraak geven bij beslissingen.
We willen samenwerkingen opzetten  met alle scholen in Berlare om kansarmoede sneller op te sporen en deze zo te verhelpen.
We willen jeugdbewegingen niet subsidiëren maar belonen voor hun inspanningen.
We willen sociale economieprojecten om mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt terug te activeren.
We willen private terreinen huren om parkeerproblemen zoals in E.  Hertecantlaan op te lossen en de verkeersveiligheid maximaal te waarborgen voor de zwakke weggebruiker.
We willen de toestand  van de wegen in kaart brengen om ze beter aan te pakken
We willen een lokale markt per deelgemeente met verschillende frequentie en met focus op lokale producten en lokale handelaars.
We willen scholen van overal sport- en toeristische programma’s aanbieden om  kinderen de ambassadeurs voor onze  gemeente te maken,
…..

WE WILLEN DOEN!
We willen zo het vertrouwen van de kiezer in de politiek herstellen.
Politiek is er om mensen vooruit te helpen.
We hopen dat de kiezer ons deze kans geeft.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s