Lokale economie staat in heel wat gemeenten hoog op de agenda. Ondernemers spelen een belangrijke rol in het gemeentelijk economisch beleid.
OBU VOORUIT peilde bij de inwoners van Berlare hoe zij de lokale economie ervaren.

67% van de inwoners vindt dat de gemeente meer initiatieven moet nemen om lokale middenstand en ondernemers te ondersteunen.
Bijna 7 op 10 inwoners vindt dat er voldoende aanbod is aan horeca in zijn gemeente, bijna de helft van de inwoners vindt dat er voldoende aanbod is aan winkels maar toch vindt 6 op 10 inwoners dat de gemeente initiatieven moet nemen om nieuwe winkels en horeca aan te trekken. (zie grafiek).

lokale economie.png

OBU VOORUIT stelde eveneens vast dat weinig inwoners op de hoogte zijn van het bestaan van de Gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie en Middenstand (GALEM) die tijdens de huidige legislatuur werd opgericht alsook dat de perceptie leeft dat er geen lokaal economisch beleid is. 

OBU VOORUIT heeft samen met een aantal ondernemers rond tafel gezeten om deze vaststellingen af te toetsen en te luisteren naar hun noden en verzuchtingen.
Het standpunt en programma van OBU VOORUIT inzake lokaal economisch beleid kan u begin september op de website consulteren.

Een belangrijke vaststelling is dat er  nood is aan meer transparantie en communicatie over de gerealiseerde initiatieven en studies inzake lokaal economisch beleid. Deze moeten bijdragen tot een beter inzicht van de inwoners over het huidige lokale economische beleid.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s